Protokół
III Ogólnopolskiego Festiwalu Pstrąga w Hrabstwie Kłodzkim
Nad przebiegiem konkursu czuwało jury techniczne w składzie:
Wiesław Ambros - Prezes Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej, Jacek Kempa - Wiceprezes EURO-TOQUES POLSKA
Jury degustacyjne w składzie: Jean Alfons Ange Bos - Przewodniczący Jury - Prezes EURO-TOQUES POLSKA, Piotr Szczygielski - Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, Krzysztof Baldy - Starosta Kłodzki, Jerzy Terlecki - Burmistrz Polanicy Zdroju, Robert Serafin – sekretarz jury, Miejskie Centrum Kultury, postanowiło przyznać wyróżnienia i nagrody główne.
Nagrody dla najmłodszych uczestników Festiwalu:
Bartosz Musiał, Szymon Szlendak, Jarosław Antas
Wyróżnienia:
Lokalnej Telewizji Kłodzkiej:
Restauracja Casa d’Oro, Kłodzko, Ewa Kabat i Ewa Piotrowska
Prezesa Stowarzyszenia Fundus Glacensis:
Restauracja „Markiz”, Leszno, Patryk Wróblewski i Remigiusz Konieczka
Prezesa Stowarzyszenia Edukacja i Rozwój:
„Team of chefs hell”, Częstochowa, Bartosz Musiał i Szymon Szlendak
Przewodniczącej Rady Miejskiej Polanicy Zdroju:
Valdi Plus Mikołów, Rafał Matera i Łukasz Smela
Burmistrza Polanicy Zdroju:
Hotel-Restauracja-Club A Propos, Wałbrzych, Rajmund Królik i Paweł Borowiak
Starosty Powiatu Kłodzkiego
Latem Bar&Restaurant, Warszawa, Kamil Dąbrowski i Karol Pietrzak
Posła na Sejm RP Jakuba Szulca:
ProHarmonia Rezydencja Wellness, Lądek Zdrój, Elżbieta Wiklińska i Jarosław Noworol,
Dyrektora Miejskiego Centrum Kultury w Polanicy Zdroju:
Restauracja Oregano, Kłodzko, Małgorzata Nowacka i Tomasz Balcerzak
Publiczności:
Restauracja Casa d’Oro, Kłodzko, Ewa Kabat i Ewa Piotrowska
Nagrody główne:
III – po 500 zł
Beskidzki Klub Kulinarny, Skoczów, Tomasz Cieślar i Dawid Klimaniec
II – po 600 zł
Villa Sedan, Sopot, Łukasz Fulara i Dawid Lange,
I – po 750 zł
Restauracja „ANATEWKA”, Łódź, Paweł Antas i Jarosław Antas
Podpisy Jury
Polanica Zdrój, 5 czerwca 2010